Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum Szabályzat

A fórum szabályzatának bármilyen megsértése (az általános szabályzat és az alfórumokra vonatkozó ottani szabályok is beleszámítanak) figyelmeztetést von maga után. A fórum adminisztrátorainak joga van a hozzáférések letiltására a fórumon, valamint extrém esetekben a játékban és a chaten is. A szabályzat betartatása a Fórum Team feladata.

1. Hozzáférések, Figyelmeztetések és Kitiltások

1.1 Minden felhasználó csak egy hozzáférést regisztrálhat és használhat

A többszöri regisztráció és több hozzáférés használata mindegyik - adott felhasználóhoz tartozó - hozzáférés kitiltásához vezet.

1.2 A harmadik figyelmeztetés után a hozzáférés letiltást kaphat

A harmadik figyelmeztetés után a hozzáférés letiltást kaphat2 hetes időtartamig, extrém helyzetekben hosszabb időre is. A kitiltás megkerülése új hozzáférés regisztrálásával nem megengedett!! Végleges kitiltás jár érte! Egy hozzáférés végleges letiltásra kerülhet, ha a felhasználó további többszöri figyelmeztetést kap a kitiltás lejárta után.

1.3 Extrém helyzetek

Extrém helyzetekben lehetséges, hogy a felhasználó kitiltást kap anélkül, hogy többszöri figyelmeztetést kapna.

1.4 A hozzászólás szerkesztése a figyelmeztetés kiadása után

A hozzászólás szerkesztése a figyelmeztetés kiadása után (beleértve a figyelmeztetés eltávolítását illetve szerkesztését) szabályellenes és 14 napnyi kitiltást von maga után.

2. Viselkedés a fórumon

2.1.1 Link és tartalom

Olyan tartalom és link beküldése, ami pornográf, szélsőséges politikai, erkölcstelen, vagy támadó illetve másokat sértő továbbá bármilyen törvénysértő tartalmat tilos beküldeni.

2.1.2 Ezen kívül tilos

Kulcsok, hackek, crackek vagy bármilyen más illegális tartalom közlése beleértve az illegális letöltési oldalakat is és a "warez" oldalakat is. Az ilyen jellegű tevékenység azonnali figyelmezetést von maga után, esetleg kitiltást is.

2.1.3 Üzenetváltások tartalma

Tilos privát üzenetváltások tartalmát (privát üzenet, chat, játékban történő levelezés) bemásolni a másik fél engedélye nélkül.

>2.1.4 Adatmegosztás

Tilos nyilvánosan megosztani a játékostársak karaktereinek olyan adatait, amely az azonosításukra ad lehetőséget (pl. a nevét)! Ez alól a szabály alól kivételt képez a Bejelentések fórumrész (Feljelentések, Klánháborúk, Multi- és Ideiglenes karaktergondozás bejelentése).

2.2.1 Hozzászólások

A témához nem kapcsolódó tartalmú hozzászólások írása (spammelés, offolás) nem megengedett és figyelmeztetést von maga után. Kivétel ez alól a spamfórum.

2.2.2 Kiskapuk keresése

Beleértve azokat a hozzászólásokat is, melyek szándékosan a szabályzat bizonyos pontjait akarják megkerülni (kiskapuk keresése, stb). Ennek a megítélése a Fórum csapat feladata.

2.3.1 Az aláírásokban használt képek nem haladhatják meg az alábbiakat:

Magasság: 150 px (pixel)
Szélesség: 450 px
45 kb

VAGY

Magasság: 100 px
Szélesség: 500 px
45 kb

És egy aláírásban csak 1 kép lehet.

2.3.2 Az aláírás maximum 3 sorból állhat normál betűmérettel.

2.3.3 Képcsatolás

Képeket lehet csatolni illetve beszúrni a hozzászólásokba, de nem haladhatják meg az alábbi méreteket:
Magasság: 400 px (pixel)
Szélesség: 400 px
és a fájlméretük egyenként 100 kb lehet Az előbbi korlátozások a Team (Csapat) tagjaira nem vonatkoznak!

2.3.4 Túlméretes kép

A moderátorok bármikor eltávolíthatják a túlméretes képeket. Egy hozzászólásban maximum 5 kép lehet.

2.3.5 Korlátátlépés

Mivel néha információkat kell átadni a felhasználóknak, ezért a Csapat tagjai túlléphetik ezeket a korlátozásokat a képekre illetve az aláírásban közölt szöveg méreteire vonatkozóan.

2.4 Más felhasználók, illetve a Csapat tagok sértegetése az egész fórumon tilos!

2.5 A Fórum csapatnak joga van a threadek cenzúrázásához. Ez egy hozzászólásban jelezve lesz.

2.6 Egy már lezárt téma újra indítása tilos! Ha írni szeretnél bele, kérd meg a moderátort, aki lezárta, hogy nyissa meg ismét.

2.7 Hozzáféréssel való kereskedés az egész fórumon TILOS!

2.8 Linkek

Reklámozás és más böngészőben játszható játékokra mutató linkek elhelyezése az egész fórumon tilos, beleértve a Játékok fórumot is. Olyan játékokra mutató linkek elhelyezése, melyek a látogatók számlálására vannak kitalálva, tilos!

2.9 A fórum nyelve Magyar, és CSAK MAGYAR!

2.10 Kérelmek

A játékból való kitiltások levételére vonatkozó kérelem írása az egész fórumban tilos! Lépj kapcsolatba a Game Operatorral - aki kitiltott téged - csak privát üzenetben/emailben/chaten.

2.11 Hangulatjelek

Hangulatjelek tömegének beszúrása tilos, mert lefagyaszthatja más felhasználók számítógépét. Maximum 5 smileyt használhatsz egy postban. Olyan képek illetve hozzászólások beküldése tilos, melyek szélesebbek az oldalnál (tehát vízszintesen/függőlegesen scrollozni kell, hogy látni lehessen a végét).

2.12 Nem jogos figyelmeztetés

Ha úgy érzed, hogy a figyelmeztetés nem volt jogos, először lépj kapcsolatba a Moderátorral, aki figyelmeztetett. Ha nem vezet eredményre, kapcsolatba léphetsz a Super Moderátorral. Extrém helyzetekben lehetőséged van kapcsolatba lépni a Board Administratorral. A Board Administrator szava a végső. Kövesd a hierarchiát (moderator->super moderator -> board administarot), különben nem leszel figyelembe véve (beleértve minden előző kommunikációt.).

2.14 Utánzás

Szigorúan tilos utánozni a Csapat tagokat, hogy másokat félrevezessetek (Név, Avatar, aláírás). Figyelmeztetést, illetve extrém helyzetekben kitiltást von maga után.

2.15 A Hozzászólás vadászat

(csak azért írni hozzászólásokat, hogy növekedjen a hozzászólás számotok) figyelmeztetést eredményez vagy extrém helyzetekben kitiltást. Tilos két órán belül ugyanabba a threadbe egymás után több hozzászólást írni (dupla postolás), helyette szerkeszteni kell a korábbi hozzászólást.

2.16 Tilos üzenni a kitiltott felhasználóknak

Ha ezt teszed, figyelmeztetést fogsz kapni. Az egyetlen kivétel a búcsúzó témák (admin hozzájárulásával). A fórum hozzáférés megosztása a kitiltott felhasználóval szigorúan tilos, a hozzáférését megosztó felhasználó is azonnali kitiltást kap érte.

2.17 A kitiltások és figyelmeztetések megvitatása

A publikus fórumokon tilos és további figyelmeztetéseket illetve kitiltásokat eredményezhet. Ezeket a dolgokat a mefelelő moderátorral illetve az őt felügyelő felettesével beszéld meg privátban.

2.18 TILOS A FÓRUMON

A fórumon tilos panaszkodni, másokat szidni, negatív kritikával illetni illetve egyéb dologgal kapcsolatban negatív véleményt írni. Erre PM-ben van lehetőség.

2.19 Jogos feljelentés

Mielőtt feljelentesz valakit, győződj meg annak jogosságáról! Amennyiben a feljelentett láthatóan nem szegte meg a játékszabályzatot, mind a fórumon, mind a játékban 1 nap ban jár a jogtalan feljelentésért.

2.20 Legkisebb használható betűméret

A fórumon a legkisebb használható betűméret a 12-es. Ennél kisebb betűvel csak alkalomszerűen szabad írni, és akkor sem az egész postot!

Megjegyzések

Az alábbi témákban lehet felkeresni a Fórum adminisztrátorokat:

- Aláírás tiltások
- Kitiltás megszüntetésének kérelmezése (IRC-n vagy e-mailben)
- Felhasználói cím - név cserék
- Problémák valamelyik Super Moderatorral (A MOD-okkal kapcsolatos panaszokal előbb a Super Moderatorokat keresd fel)

A vezetőség fenntartja magának a jogot a szabályzat megváltoztatására, ha szükséges. A fórum használata kiváltság, nem jog. Az adminisztrátoroknak joguk van azt tenni, ami szerintük a legjobb a fórumnak, beleértve a felhasználók kitiltását is.

Egy kis kiegészítés, mielőtt félreértések lennének...
A 3. figyelmeztetés után kitiltás dolog nem azt jelenti, hogy szabályzati pontonként 3 figyelmeztetés, hanem bármilyen megszegés miatti szabályszegésből a 3. után már kitiltás jön. Tehát ha kapsz egyet spammelés miatt, utána 2-t offolás miatt, akkor a következő spammelés miatt már kitiltást kapsz. Ezután minden szabálysértés kitiltást eredményez, melynek az időtartama minden kitiltáskor növekszik a 4. kitiltásig, amikor is végleges kitiltás következik. Tehát ha valaki 7x megszegi a szabályzat bármelyik pontját, az végleges kitiltást kap. Ez persze csak a legenyhébb szabályszegésekre vonatkozik. Ha valaki durva szabályt sért, az akár azonnali végleges kitiltást is kaphat.

Kitiltások mértéke:

1. kitiltás (4. figyelmeztetéskor) : 1 nap
2. kitiltás (5. figyelmeztetéskor) : 7 nap
3. kitiltás (6. figyelmeztetéskor) : 14 nap
4. kitiltás (7. figyelmeztetéskor) : 30 nap
5. kitiltás (8. figyelmeztetéskor) : 90 nap
6. kitiltás (9. figyelmeztetéskor) : 180 nap
7. kitiltás (10. figyelmeztetéskor) : végleges kitiltás